English version
 
Evenimente la CCD Bacau - Evenimente majore derulate

VIZITĂ INTERNAŢIONALĂ DE STUDIU - “MODELE DE BUNE PRACTICI ÎN MANAGEMENTUL EDUCAŢIONAL”

ComeniusÎn săptămâna 16 – 20 noiembrie 2009, Şcoala cu Clasele I-VIII „Ion Creangă” Bacău şi Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău a organizat în cadrul Programului de „Învăţare pe tot parcursul vieţii” – Programul transversal: Activitatea cheie 1 - Cooperare şi inovaţie în politicile de educaţie şi formare, o vizită internaţională de studiu pentru factorii de decizie din domeniul educaţiei, cu titlul “Modele de bune practici în managementul educaţional.

Instituţiile băcăuane implicate în acest proiect, au organizat un program complex şi intensiv pentru cei opt participanţi, directori de şcoli din: Franţa (Becherand André), Germania (Schneider Christian, Fabisch Werner), Marea Britanie (Johnston Teresa, Overall Vanessa), Olanda (Hoogstrate Dick) şi Turcia (Kartal Sadik, Orakyan Eva).

Principalele obiective ale vizitei internaţionale de studiu au fost:

  • Facilitarea schimbului de informaţii şi de experienţă între factorii de decizie şi specialiştii din domeniul educaţional, pentru promovarea intereselor comune ale ţărilor participante, în special în domeniile educaţiei preşcolare, primare, generale, tehnice şi vocaţionale secundare (în unele cazuri - în funcţie de temele de studiu alese - şi în domeniul educaţiei superioare).
  • Sprijinirea participanţilor în cunoaşterea măsurilor deja adoptate în domeniul educaţiei la nivel european.
  • Furnizarea informaţiilor de ultimă oră legate de educaţia în Europa.
  • Oferirea oportunităţii de a încuraja, iniţia, sau sprijini, activităţi legate de alte acţiuni din Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii.
  • Încurajarea participanţilor cu scopul conştientizării rolului pe care trebuie să-l joace şi ca iniţiatori, sau persoane resursă în cadrul acestui proiect, dându-li-se astfel oportunitatea să stabilească numeroase contacte în timpul vizitei internaţionale de studiu.
  • Acordarea unei atenţii deosebite temelor care fac referire la „Procesul Lisabona”.

Organizatorii acestei vizite internaţionale de studiu consideră că, având în vedere principiile autonomiei şcolare şi în conformitate cu valorile Uniunii Europene, importanţa unui management corespunzător este esenţială. În zilele noastre, când există o concurenţă perpetuă între şcolile publice şi şcolile private, directorul şcolii este responsabil de planificarea muncii sale, astfel încât să răspundă atât nevoilor organizaţiei lui, cât şi nevoilor comunităţii din care face parte, printr-o utilizare adecvată a resurselor locale. Într-o lume caracterizată de schimbări rapide, managerul şcolii este cel care se confruntă cu o mulţime de provocări, deci trebuie să ia decizii importante, care, uneori, sunt vitale pentru instituţia sa.

Acesta este motivul pentru care vizita  internaţională de studiu s-a axat pe câteva teme prioritare:

  • Gestionarea resurselor umane.
  • Comunicarea şi tehnicile de negociere în şcolile europene.
  • Atragerea de  resurse financiare.
  • Practicile de parteneriat în sistem şi de reţea în managementul şcolii.
  • Politicile de cooperare internaţională

ComeniusÎn timpul săptămânii, participanţii au participat la discuţii, ateliere de lucru pe grupe, întâlniri cu  diverşi lideri, politicieni şi autorităţi locale. Ei au prezentat un raport despre punerea în aplicare a bunelor practici, despre inovare şi schimbarea în instituţiile din care provin. De asemenea s-au întâlnit şi au discutat cu inspectori şcolari, directori de şcoli,  profesori, studenţi şi elevi.

În discuţiile s-a avut în vedere abordarea unor teme de actualitate în practica managementului organizaţiei şcolare, în contextul politicii de descentralizare, în concordanţă cu promovarea valorilor europene.

Pe de altă parte, excursiile tematice, precum vizitarea unor obiective turistice de interes cultural, au completat paleta activităţilor oaspeţilor, într-o manieră interesantă şi plăcută

CONFERINŢA - „STATUL ISRAEL LA CEA DE-A 61-A ANIVERSARE”

Conferinta IsraelLa invitaţia prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău, Excelenţa Sa David Oren, ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, a susţinut Conferinţa „Statul Israel la cea de-a 61-a aniversare”.

Aceasta a avut loc, joi, 11 iunie 2009, ora 13.30, la Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău.

Conferinţa s-a înscris în seria de manifestări dedicate celebrării a 61 de ani de la înfiinţarea Statului Israel.

CONFERINŢA - „SOCIAL RESPONSIBILITY AND ETHICS IN BUSINESS; STATE VS. COMPANIES, SOCIAL PARTNERS OR ENEMY?”

Conferinta RukenLa invitaţia,  prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău, dl. Stephen Ruken, Political Officer al Ambasadei S.U.A. la Bucureşti, a sosit la Bacău pe 14 mai 2009.

Cu această ocazie Stephen Ruken a avut o serie de întâlniri cu oficialităţile băcăuane şi a susţinut Conferinţa „Social Responsibility and Ethics in Business; State vs. Companies, Social Partners or Enemy?”, ora 11.30, la Club KARO (Baraţi). Acest moment este organizat în parteneriat cu Alfa Media Investment Bacău, preşedinte, ing. Dobrin Dăncuţă.

Diplomatul american, a fost însoţit de analistul politic Laurenţiu Ştefan, absolvent al  Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative, Universitatea Bucureşti, doctor în ştiinţe politice,  masterand în sociologia şi politica societăţii moderne la Universitatea din Cambridge, cercetator la Institutul pentru Studii Sud-Est Europene al Academiei Romane, publicist, eseist şi traducător.

Programul diplomatului american, care s-a prelungit până pe 15 mai 2009, a mai cuprins întâlniri pe problematici punctuale cu prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău şi cu prof. Anghel Năstase, inspector şcolar pentru minorităţi.

În cea de a doua zi  a vizitei  sale la Bacău, Stephen Ruken a vizitat comuna Faraoani, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai administraţiei locale, ai clerului şi ai şcolii. Cu acest prilej acesta a vizitat Centrul de Documentare şi Informare „George Enescu”,  Muzeul Etnografic Faraoani, unic în Moldova şi Congregaţia Surorilor „Maria Bambina”.

VIDEOCONFERINŢA - GREEN GENERATION – „RECICLARE ŞI ENERGIE ALTERNATIVĂ”

Afis Green GenerationLuni, 4 mai  2009, ora 16.00, la American Corner Bacău a avut loc videoconferinţa cu tema GREEN GENERATION – „Reciclare şi energie alternativă”, susţinută de doamna Kathleen Rogers, din S.U.A., preşedinte a asociaţiei Earth Day Network (Reţeaua „Ziua Pământului”), o personalitate recunoscută la nivel mondial.

Motto-ul acestei activităţi a fost: „Fii verde!”.

Cu această ocazie s-a discutat în mod deosebit despre ce pot face elevii şi, în general, cetăţenii de rând, pentru a recicla materialele refolosibile, pentru conservarea resurselor, pentru un mai bun management al deşeurilor, etc. Publicul a fost format din elevi, coordonaţi de prof. Lucica Ciupercă şi prof. Iulia Agrigoroaei, de la Colegiul Naţional “Ferdinand I”.

Câteva informaţii despre Kathleen Rogers

Kathleen Rogers, preşedinte a Reţelei „Ziua Pământului”, a lucrat mai mult de 15 ani ca avocat privind problemele de  mediu, aplecându-se în mod deosebit asupra problematicii litigiului în acest domeniu, dezvoltării comunitare şi problemelor ecologice la nivel global.

Sub conducerea lui Kathleen Rogers, Reţeaua „Ziua Pământului”, s-a impus la nivel global, definind conceptul de "noul ecologist" al secolului al XXI-lea. De asemenea militantul american a transformat Reţeaua „Ziua Pământului”,  într-o echipă dinamică, cu activităţi pe tot parcursul anului, care sunt în special în asentimentul tinerilor şi a oamenilor de culoare, nu numai din S.U.A.

Kathleen RogersÎn timpul mandatului său, ca şi Consilier Şef al Societăţii Naţionale Audubon, privind viaţa sălbatică, Kathleen Rogers a iniţiat şi condus mai multe programe, inclusiv de factură politică, referitoare la comerţul internaţional, speciile migratoare şi biodiversitatea.

Cât timp a fost Consilier Şef al Societăţii Naţionale Audubon, Kathleen Rogers a  fost reprezentantul privind problemele de mediu al delegaţiei Statelor Unite, pentru Zona de Liber Schimb din America.

Ea a fost de asemenea responsabilă pentru aducerea  primei plângeri a cetăţenilor americani în faţa Comisiei pentru mediu, o agenţie  trinaţională,  constituită cu scopul de a supraveghea problemele de mediu din America de Nord.

Totodată Kathleen Rogers a deţinut poziţii la nivel înalt în cadrul Institutului pentru Legislaţia privind Ecologia, Consiliulului Mediului din Piedmont, comitetelor americane de organizare a Olimpiadelor  şi în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite privind Femeile.

Ea a lucrat de asemenea pentru firmele de avocaţi Garth Associates din New York City şi Beveridge & Diamond. Kathleen Rogers a fost şi redactor-şef la Universitatea California-Davis, şi a lucrat pentru judecătorul John Pratt,  de la Curtea Districtuală a Statelor  Unite pentru Districtul Columbia.

VIDEOCONFERINŢA - "MIŞCAREA PENTRU DREPTURILE CIVILE – CARTER G. WOODSON ŞI ORIGINILE MULTICULTURALISMULUI"

CornerLuni, 23 februarie 2009, C.C.D. Bacău a organizat la Centrul American Corner Bacău, de la ora 16.00, o videoconferinţă cu tema Mişcarea pentru drepturile civile – Carter G. Woodson şi originile multiculturalismului. Aceasta a fost susţinută în direct de la Washington de prof. univ. dr. Joseph E. Peniel.

Pe parcursul videoconferinţei s-a discutat despre contextul istoric al mişcării pentru drepturi civile şi despre implicarea scriitorilor americani în această problematică extrem de sensibilă. Aşadar s-a încercat o identificare a manierei în care este reflectat activismul politic al negrilor, în literatura autorilor afro - americani. Coordonatorii de la Washington ai acestui program au realizat dezbateri directe cu studenţi, profesori şi intelectuali interesaţi de mişcarea pentru drepturile civile. De această dată grupul ţintă prezent la American Corner Bacău, a fost format din studenţi şi cadre didactice de la Facultatea de Litere a Universităţii din Bacău.

Informaţii despre prof. univ. dr. Joseph E. Peniel

  • Expertul american a predat în intervalul 2000 - 2007 la mai multe universităţi americane, printre care: Universitatea Rhode Island (2000 – 2005), Universitatea de Stat New York – Catedra de Studii Africane (2005 – 2007) şi la Universitatea Brandeis - Catedra de Studii Africane (2007 – prezent).
  • Şi-a susţinut doctoratul în anul 2000  în istorie americană, la Universitatea Temple, are un masterat în istorie europeană şi studii africane şi a predat diferite cursuri despre naţionalismul afro – american din S.U.A. şi despre diversele atitudini ale societăţii americane în privinţa rasei.
  • Astfel profesorul american şi-a câştigat repede o bună reputaţie, fiind unul dintre cei mai apropiaţi tineri cărturari ai istoriei afro – americane.
  • De curând a reînceput o reevaluare a mişcărilor de putere a negrilor şi a publicat peste o duzină de articole şi capitole în diferite publicaţii şi cărţi în legătură cu puterea negrilor în S.U.A.

SEMINAR PEDAGOGIC INTERNAŢIONAL - "LOCUL ŞI IMPORTANŢA STUDIERII  FENOMENELOR RASISTE, XENOFOBE ŞI ANTISEMITE ÎN ROMÂNIA. ASPECTE PRIVIND PREDAREA HOLOCAUSTULUI. ROLUL IMAGINII ÎN PREDAREA PROGRESIVĂ A HOLOCAUSTULUI"

Seminar pedagogicÎn perioada 26 – 27 mai 2008 Casa Corpului Didactic Bacău în colaborare cu Şcoala Internaţională pentru Studierea Holocaustului, Yad Vashem, Ierusalim, Israel; The Central Europe Center for Research and Documentation, Centropa Bucureşti; Asociaţia pentru Studii Africane şi Orientale şi Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” Bacău, a organizat Seminarul Pedagogic Internaţional „LOCUL ŞI IMPORTANŢA STUDIERII FENOMENELOR RASISTE, XENOFOBE ŞI ANTISEMITE ÎN ROMÂNIA. ASPECTE PRIVIND PREDAREA HOLOCAUSTULUI. ROLUL IMAGINII ÎN PREDAREA PROGRESIVĂ A HOLOCAUSTULUI”, la care au participat elevi şi profesori din şcolile băcăuane.

Prof. Lea Roshkovsky, coordonatorprograme în cadrul Şcoalii Internaţionale pentru Studierea Holocaustului, Yad Vashem, Ierusalim, Israel a prezentat temele: „De ce şi cum putem noi preda Holocaustul - idei pedagogice”, „Prezentarea unităţilor pedagogice ale Yad Vasem”, „Cum putem folosi mărturiile fără supravieţuitori”, „Soluţia finală”, „Predarea Holocaustului prin intermediul artei şi „Ultimelor scrisori”

Acest seminar a reprezintat şi ultima secvenţă teoretică pentru cursanţii din acest an şcolar, profesori de istorie şi ştiinţe sociale, ai programului de formare continuă acreditat de M.E.C.T.,  „Rasism, xenofobie, antisemitism – probleme educaţionale. Holocaustul”.

Descarcă programul manifestării (.doc)

CONFERINŢA NAŢIONALĂ - "EDUCAŢIE DESPRE HOLOCAUST COMBATEREA DISCRIMINĂRII ŞI ANTISEMITISMULUI ÎN ROMÂNIA"

Conferinta CristianCasa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, Asociaţia pentru Studii Africane şi Orientale, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România şi Asociaţia Evreilor din România Victime ale Holocaustului a organizat Conferinţa Naţională Educaţie despre Holocaust Combaterea Discriminării şi Antisemitismului în România  în perioada 21-23 noiembrie 2008, la Cristian – Braşov. Astfel instituţia băcăuană a avut încă o dată ocazia deosebită să-şi prezinte la cel mai înalt nivel proiectele şi programele educaţionale, civice şi culturale desfăşurate în ultimii cinci ani în această direcţie.

Dintre distinşii oaspeţi ce au onorat cu prezenţa lor manifestarea amintim: Julie A. O’Reagan – Cultural Affairs Officer, Ambasada SUA la Bucureşti; Jonathan Rosenzweig – Second Secretary, Cultural & Science Affairs, Ambasada Statului Israel la Bucureşti; Paul Schwartz – vicepreşedinte Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România; Mihail E. Ionescu – director Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”; Csaba Ferenc Asztalos – preşedinte Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării; prof. Gabriel Stan – director Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău; Hari Vigdar – preşedinte Comunitatea Evreilor din Bacău; dr. Alexandru Florian – director executiv Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”.

La manifestare au participat peste 60 de persoane, profesori de istorie şi ştiinţe sociale, experţi şi formatori din mediul academic, public larg. Temele susţinute au făcut referire la problematica complexă a predării Holocaustului în şcolile din România şi la educaţia civică – morală, care-şi propune combaterea rasismului, xenofobiei, antisemitismului şi discriminării de orice natură. Un interes special a fost suscitat de prelegerile care au avut ca tematică situaţia etniei rome. Totodată câţiva profesori care creează de mai mult timp proiecte educaţionale de succes, au avut ocazia să şi le prezinte, acestea fiind încă o dată apreciate.  De asemenea sesiunile de dezbateri au fost extrem de interesante.

Puteţi descărca aici programul manifestării (.doc)

CONFERINŢA NAŢIONALĂ A BIBLIOTECARILOR CASELOR CORPULUI DIDACTIC, SUB GENERICUL “BIBLIOTECILE ŞCOLARE – ÎNTRE GUTENBERG ŞI GOOGLE”

În perioada 5 – 7 noiembrie 2008, C.C.D. Bacău a organizat Conferinţa Naţională a Bibliotecarilor Caselor Corpului Didactic, sub genericul “Bibliotecile şcolare – între Gutenberg şi Google”.

Amfitrionii manifestării au fost prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău şi bibliotecar Oana Jianu, coordonatoarea Centrului "American Corner Bacău" .

Invitaţi de onoare: Carmen Bitir-Istrate - consilier de specialitate M.E.C.T.; Nicoleta Liţoiu - consilier M.E.C.T.; Robert Coravu - Director Adjunct, Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” Bucureşti şi Secretar General al Asociaţiei Bibliotecarilor din România; Mihaela Chiribucă - bibliotecar metodist şi Carmen Pesantesz – şef serviciu în cadrul Bibliotecii Naţionale Pedagogice “I.C.Petrescu” Bucureşti; conf. univ. dr. Octavia Costea – cercetător principal la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Bucureşti.

Participanţi: bibliotecarii caselor corpului didactic  şi  bibliotecari din şcoli din 27 de judeţe, la care se vor adăuga bibliotecari şcolari din judeţul Bacău.

În cadrul Conferinţei au fost dezbătute probleme precum: stimularea lecturii la elevi, utilizarea internetului în scopul promovării lecturii şi a bibliotecii şcolare, biblioteca şcolară ca centru de recreere şi educare. Programul a cuprins comunicări ştiinţifice de profil, prezentări ale activităţilor organizate în bibliotecile caselor corpului didactic din ţară în vederea eficientizării lecturii, activităţi cultural-artistice cu elevi, vizitarea Bibliotecii Judeţene “C. Sturdza” Bacău (joi, 6 noiembrie) şi a Bibliotecii Municipale “R. Rosetti” Oneşti (vineri, 7 noiembrie).

O surpriză deosebită a constituit-o video-conferinţa organizată cu bibliotecari şcolari din Washington D.C., S.U.A.

Parteneri ai C.C.D. Bacău în organizarea acestui eveniment au fost: Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău, Biblioteca Judeţeană “C. Sturdza” Bacău, Biblioteca Municipală “R. Rosetti” Oneşti, cercul metodic al bibliotecarilor şcolari din Bacău şi Oneşti.

Manifestarea face parte din categoria activităţilor de formare continuă a personalului din bibliotecile caselor corpului didactice şi şcolare, fiind avizată şi aprobată de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

VERNISAJUL EXPOZIŢIEI - „SPIRITUL IERUSALIMULUI”

Vernisaj IsraelAmbasada Statului Israel Bucureşti, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, Centrul Internaţional de Cultură şi Arte „G.Apostu” Bacău şi Conferinţa Moldova, au organizat vernisajul expoziţiei „Spiritul Ierusalimului”, în data de 22 septembrie a.c., la ora 17.00, la Centrul Internaţional de Cultură şi Arte „G. Apostu” Bacău.

Expoziţia s-s înscris în cadrul manifestărilor dedicate celebrării a 60 de ani de la înfiinţarea Statului Israel.

Momentul a fost onorat de prezenţa Excelenţei Sale David Oren, ambasadorul Statului Israel la Bucureşti.

CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ - „COMBATEREA DISCRIMINĂRII ŞI PROMOVAREA RESPECTULUI RECIPROC ŞI ÎNŢELEGERII PRIN CUNOAŞTEREA TRAGEDIILOR SECOLULUI XX, HOLOCAUSTUL ŞI GULAGUL; NOILE EDUCAŢII ÎN SECOLUL XXI”

comanesti-slanicÎn intervalul 16-18 noiembrie 2007, Casa Corpului Didactic Bacău în colaborare cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România a organizat Conferinţa Internaţională „Combaterea discriminării şi promovarea respectului reciproc şi înţelegerii prin cunoaşterea tragediilor secolului XX, Holocaustul şi Gulagul; noile  educaţii în secolul XXI”, asociată programului de formare continuă acreditat de M.E.C.T., Rasism, xenofobie, antisemitism – probleme educaţionale; Holocaustul.

În această activitate s-au implicat exemplar şi Asociaţia pentru Studii Africane şi Orientale, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, Asociaţia Evreilor Victime ale Holocaustului, Primăria Oraşului Comăneşti şi Şcoala cu clasele I - VIII nr. 7 Comăneşti.

Lucrările s-au deschis în sala de festivităţi a Primăriei oraşului Comăneşti în prezenţa prefectului judeţului Bacău, Gabriel Berca şi a primarului oraşului Comăneşti, Viorel Miron. Cei peste 60 de participanţi din ţară şi străinătate au apreciat în mod deosebit ospitalitatea gazdelor.

comanesti-slanicActivitatea a continuat la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 7 Comăneşti unde, directorul acesteia, prof. Robert Laic a dezvelit placa care invocă ajutorul, în valoare de 30 000 USD, primit din partea Jewish American Committee şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, acordat acestei unităţi şcolare cu scopul reabilitării după inundaţiile catastrofale din 2005. Elevii şi profesorii şcolii au mulţumit reprezentanţilor celor două organizaţii, oferindu-le totodată un moment artistic de ţinută, care s-a desfăşurat la Centrul de Documentare şi Informare „Jules Verne”.

În după-amiaza zilei de 16 noiembrie, la Palatul Ghika, s-au deschis lucrările conferinţei. Cu această ocazie au luat cuvântul preşedintele F.C.E.R., dr. Aurel Vainer, dr. Gabriel Leahu, director în cadrul M.E.C.T, prof. Mihai Manea, inspector şcolar de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi nu în cele din urmă, prof. univ. dr. Mariana Stoica, ex-ambasadorul României în Israel şi preşedinte al Asociaţiei Culturale de Prietenie România – Israel.

Lucrările au continuat pe 17 şi 18 noiembrie 2007 la Slănic Moldova, unde s-au abordat următoarele teme majore: Rasismul şi discriminarea, manifestări ale unei civilizaţii în criză?, Holocaustul din România, Tranziţia spre democraţie şi antisemitismul contemporan. Acestea au fost deschise în prezenţa primarului oraşului Slănic Moldova, Andrei Şerban şi a prof. univ. dr. Radu Ababei, consilier al ministrului educaţieie, Cristian Adomniţei.

comanesti-slanicUn moment special, de mare atractivitate, l-a constituit expunerea lui Cristian Pârvulescu, preşedintele Asociaţiei Pro-Democraţia. De asemenea mărturiile supravieţuitorilor Holocaustului, dr. ing. Liviu Beris şi dr. Oliver Lustig, dar şi intervenţiile unor reputaţi specialişti au contribuit într-o manieră substanţială la înalta ţinută a acestei conferinţe, finanţată de Ambasada S.U.A. şi de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

Trebuie remarcat că datorită programului de formare continuă „Rasism, xenofobie, antisemitism – probleme educaţionale; Holocaustul”, C.C.D. Bacău a fost nominalizată de două ori consecutiv de Departamentul de Stat al S.U.A. (Biroul pentru Educaţie şi Cultură) şi felicitată de mai multe ori de Ministerul de Externe al Israelului (Direcţia Politică Cultură şi Presă). De asemenea, directorul acestei instituţii, prof. Gabriel Stan a primit cu ocazia desfăşurării conferinţei internaţionale o scrisoare de felicitare din partea preşedintelui F.C.E.R., dr. Aurel Vainer.

CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ - "Rasism, xenofobie, antisemitism – probleme educaţionale; Holocaustul"

În perioada 11 – 13 Mai 2007, Casa Corpului Didactic Bacău în colaborare cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” şi Asociaţia pentru Studii Africane şi Orientale a organizat la Slănic Moldova Conferinţa Internaţională Rasism, xenofobie, antisemitism – probleme educaţionale.

Slanic 2007Slanic 2007Slanic 2007

Descarcă programul (.doc)